Bel voor een afspraak naar 06 51 750 076 !

Mijn visie

Mensen, dieren, planten et cetera alles is energie. Ik hou van de eenvoud dus maak ik voor de uitleg onderscheidt tussen twee soorten energie;

- Grove energie (dat is de energie die zo grof van stof is zodat het zichtbaar en tastbaar wordt -> ons fysieke lichaam.

- Fijne energie (dat is energie die zo fijn van stof is zodat het voor de meeste mensen niet zichtbaar is -> onze ziel/geest.

Zo vormt ons fysieke lichaam de dragende en vormende mal of gietvorm voor ons fijne energetische lichaam -> onze ziel/geest. Het fijne energetische lichaam is doordrongen en omringd door verschillende energie lagen, wat ook wel het auraveld wordt genoemd. In feite is ons auraveld een energetische kroniek (tijdboek/geschiedenisverhaal) van ons totale wezen en al onze ervaringen!

Chakra

In dit auraveld zitten op bepaalde vaste plekken de chakra's. Ik noem de chakra's ook wel "spirituele accupunten" of "toegangspoorten". Ze zorgen voor de energie uitwisseling tussen de verschillende auralagen en/of van de kosmische energie, de energie die ons alleen omringt en waarmee we steeds in verbinding staan.

Het energetische lichaam is constant in beweging en doordringt elke cel in ons lichaam. Een verstoord energiesysteem kan leiden tot klachten en ziekten. Ziekte is een algemeen begrip, dat echter zo complex is dat er geen bevredigende en eenvoudige definitie van te geven is. Toch kan men het volgende er over zeggen; als een mens gezond is bestaat er harmonie tussen lichaam en geest.

Als een mens ziek is kunnen zowel lichamelijke als geestelijke functies verstoord zijn en de gevolgen uiten zich als ziekte verschijnselen. Of het nu een zenuwziekte, mentale stoornis of een lichamelijke ziekte betreft. Alle vormen van ziekte hebben een grond oorzaak en wel "Disharmonie".

De behandelingen van de energetische therapeuten bestaat uit het bewerken van de fijnstoffelijke energie veld door middel van handoplegging -> ook wel magnetiseren genoemd. Het magnetiseren is iets wat elk mens van nature doet. Als voorbeeld hiervan wordt vaak de troostende moeder genoemd. Die de pijn bij haar kind wegneemt door met haar hand over de pijnlijke plek te gaan.

Bij deze vorm van magnetisch genezen raakt de genezer uiteindelijk vermoeid en loom, aangezien de eigen energie niet onuitputtelijk is. Energetische therapeuten (magnetiseurs) werken daarom niet met de eigen energie, maar met de energie rondom hen. Deze vorm van energie overdracht heet gekanaliseerde energie. Bij het magnetiseren door middel van gekanaliseerde energie fungeert de therepeut enkel als doorgeefluik. Door te korten in het energieveld aan te vullen en/of een teveel aan energie weg te nemen onstaat er een toestand van evenwicht.

Dus door aan het energieveld te "werken" creƫrt de therapeut alle gunstige voorwaarden waardoor het zelfgenezend vermogen van de mens optimaal kan functioneren. Dit evenwicht kan leiden tot verbetering van de gezondheid van de mens.

Naar aanleiding van het hierboven genoemde zie ik energetische therapie niet als iets op zichzelf maar wel als toevoeging tot een betere stabiliteit in de gezondheid van de mens. Een mens leeft immers niet van voedsel en zuurstof alleen maar ook door de kosmische energie, die onzichtbare kracht die via het verlengde merg van het menselijk lichaam binnen stroomt. Deze kracht of energie doordringt iedereen en met behulp van deze energie werkt de energetische therapeut.

Aangesloten bij: